Elemental Coloring, systuen, naturlig indfarvning, kemifri tøj
  • Produktion
  • Transparens

Vores systue

Velkommen på vores systue 

Hos Elemental Coloring producerer vi alle vores basics på vores egen systue i byen Erbaa i det centrale Tyrkiet. Det giver os mulighed for at sikre den bedst mulige kvalitet for produkterne og bedst mulige arbejdsforhold for vores kollegaer. Samtidigt kan vi vise dig, hvordan vi syer vores basics - fra vi modtager stoffet til de færdige produkter pakkes i kasser.

Vi har daglig kontakt med systuen og vi prioriterer at besøge systuen ofte - gerne hvert kvartal. Vi ønsker et tæt og stærkt samarbejde med vores tyrkiske kollegaer, og det fungerer bedst, hvis vi er så tæt på produktionen som overhovedet muligt. Det giver et bedre produkt, motiverede medarbejdere, færre misforståelser og dermed færre fejl.

Når vi har valgt at tilbyde kemifri basics til hele familien, er det et ønske om, at det produkt man køber, er et need to have fremfor nice to have. Derfor bestræber vi os på, at udvikle produkter med fokus på funktionalitet og holdbarhed, som holder længere end trends.

En af de mange fordele ved, at vi syer alle vores basics på vores egen systue er, at vi kan sy færre styk ad gangen. På den måde kan vi hele tiden justere på vores produkt gennem feedback fra dig, og kun producere det som vi sælger løbende. På den måde undgår vi også, at vi ikke kommer til at ligge inde med store partier tøj, som ikke bliver solgt. 

Vi vil gerne tage dig med ud i vores værdikæde, herunder systuen, og vise hvordan vores tøj bliver til. Vi vil vise hvordan det fungerer i en professionel produktion, hvor der hver dag syes tøj af vores kollegaer, som nøje studerer hver enkelt detalje, og som er dygtige håndværkere med hver deres speciale og kompetencer.

Vi kan inddele processen fra metervarer til færdigt produkt i 3 led

  1. Vi modtager vores GOTS certificerede metervarer fra farveriet til kvalitets kontrol af farve, krymp, stof bredde mm. Bredden på stoffet er afgørende, når vi senere skal skære stoffet. Når stoffet er blevet godkendt er det klar til at blive rullet ind på tilskæreriet.
  1. På tilskæreriet lægges stoffet op i et prædefineret antal lag og længde, på baggrund af stoffets bredde og hvilket produkt vi er ved at lave. Dette er et afgørende step, for at udnytte stoffet mest mulig og undgå mest mulig spild. Hvis denne proces ikke gøres tilstrækkelig risikeres et stofspildet på 35%. Kombinationen af vores nye oplæggermaskine og vores basic produkter, betyder at vi ca. har et spild på ca 5%. 

    Den naturligt indfarvede metervare skæres i hånden af vores erfarne tilskære, som mestre at skære stoffet præcis efter det mønster, som giver vores basics. Efter tilskæringen bliver alle bagstykker skubbet ud i vores print afdeling, hvor vi printer vores nakke print med alle de nødvendige informationer, som størrelse, komposition og vaskesymboler. På den måde undgår vi diverse hangtags, carelabel, size label og brandlabel, som alligevel bliver klippet af og smidt ud som det første.
  1. Nu er stoffet klar til at blive syet samme til vores basics. Alle stykkerne er sorteret efter størrelse, så vi ikke syer et str. S ærme på en str. L t-shirt. Herfra bliver de fordelt ud til sylinjen, hvor hver enkelt produkt gennemgår specifikke syprocesser. Det er alt fra ærmerne, der skal syes på for og bagstykke, til trykknapper, der skal sættes i og til snoren i hættetrøjen og sweatbukserne, der skal trækkes i.


Når produktet er syet færdigt gennemgår det et sidste tjek for fejl og mangler, inden det pakkes i kasser og stilles klar til forsendelse. 

For os er det vigtigt at fortælle og vise, hvordan og af hvem vores tøj er produceret af. Før vores basics er færdigsyet og pakket i kasser har rigtig mange af vores kollegaer sørget for, at de passer til vores mål, at trykknapperne i vores bodyer sidder rigtigt og at hoodien har snor i hætten. 

Vi ønsker at give en større indsigt i hvordan vores basics er lavet og af hvem – og på den måde skabe en øget bevidsthed om, hvad det kræver at lave kemikaliefrie basics.

Basics til alle