Naturens farvekort
  • Naturlige farver

Naturens farvekort

Når vi udvikler farverne til vores basics, så gør vi det en lille smule anderledes.

Vi kigger nemlig hverken i trend- og stofbøger eller konventionelle farvekort. I stedet arbejder vi med de farver, naturen giver os, og som vi kan forfine på den bedst mulige måde.

Det er stikmodsat den tilgang, man ser indenfor konventionelt tøj og tekstiler, hvor farverne bliver produceret af syntetiske farvestoffer, og hvor man kan vælge og vrage. Ja, selv det meste økologiske bomuld bliver farvet med syntetiske kemikalier, inden du får det i hænderne. Så kan man diskutere hvor økologisk, det så er, efter sådan en behandling.

Vi laver farver anderledes

Som sagt, så har vi skiftet farvekort og syntetiske farvestoffer ud med naturlige farver og vores unikke måde at udvikle dem på. Ved at producere vores egne farver undgår vi de konventionelle, syntetiske farvestoffer og andre unødvendige kemikalier, som tit hænger i tøjet, når man som forbruger får dem på. Til gengæld har vi mulighed for at udvikle farver og basics, der består af 100% organiske materialer, fra bomuldsfibre til farvestoffer – ja faktisk hele vejen igennem ned til sytråden.

Det kan kun lade sig gøre, fordi vi hele tiden arbejder med vores farveudvikling og teknikker, så vi kan lave nye farver samt forfine vores eksisterende. 

Nye farver

Når vi ikke bare kan vælge fra Pantone numrene i farvekortet, må vi jo udvikle vores egne farver.

Vi arbejder hele tiden med at udvikle nye farver og tester løbende nye naturlige materialer, som vi kan arbejde med til at lave nye retninger. På den måde er det hele tiden en løbende, dynamisk proces, når vi udvikler nye farver. Fordi der er mange uvisheder og organiske ting, der skal tages øje for, kan vi ikke med sikkerhed sige, at det tager fire uger at have en ny farveretning klar. Det tager nemlig typisk op til 4-6 måneder fra vi starter arbejdet, til den nye farve er klar.

Det er altså ikke uden udfordringer, når vi vælger at lave vores farver med planter og naturlige materialer. Det giver lidt grå hår ind imellem. Det kan vi ikke ændre på, men vi arbejder altid på at bringe nye farveretninger ind i vores – allerede – farverige univers hos Elemental Coloring.

Basics til alle