Om os

Elemental Coloring

Vi er her for at starte en lille revolution.

Det er vores ambition at gentænke måden, hvorpå tekstiler bliver produceret og solgt i industrien.
Med et fokus på sund fornuft vil vi være dem, der driver industrien mod øget ansvarlighed - hele vejen fra bomuldsbonde til syerske.

På tværs af jorden og industrier har vi et større forbrug, end jorden kan give. Tekstilindustrien er ingen undtagelse. Det fører til smutveje, dårlige forhold og billige løsninger, som hverken har dig eller miljøet for øjet. Det vil vi ændre.

Vores produkter er basics. ”Slow goods” som er fri for trends, sæsoner eller kollektioner, men i stedet syet på godt håndværk, funktionalitet og gode materialer.

Vores basics er skabt på fire grundprincipper, vores elementer, som gør sig gældende i alt, vi laver.
Naturlig indfarvning, økologi samt lavt energiforbrug og vandforbrug. Det kan du læse mere om herunder.

Vi ved godt, det er ambitiøst, men vi tror på, at ægte forandring skal starte et sted. 

Det synes vi ligeså godt kan være hos os.

Naturlig indfarvning

Vi tager hensyn til din og dine kæres hud, mens vi har miljøet med.

Som vores navn indikerer, så er alle vores basics farvet af elementerne. Altså, af naturen. Vi bruger plantebaseret indfarvning, som skåner huden for unødvendige kemikalier og andre syntetiske stoffer, som kan skade huden over tid og påvirke miljøet og spildevandet ved dagligdags vask og i produktionsprocessen. 


Vi har brugt mange år på at udvikle vores plantebaserede indfarvnings teknik, som består af restprodukter fra fødevareindustrien. Det er blandt andet olivenblade, lavendel samt granatæbleskaller og frugten om valnøddeskaller. I processen bruger vi desuden et lermineral som, foruden at få farven til at binde sig godt til tekstiler, holder tøjet blødt vask efter vask.

 

Desuden sker den plantebaserede indfarvning uden skyllemidler, salte og andre syntetiske kemikalier. Ting og sager, som traditionelt er hovedingredienser i den konventionelle indfarvningsproces.

 • Olivenblade

  Skaber vores grønne og grå farver

 • Granatæbleskaller

  Skaber vores blå og lilla farver

 • Lermineraler

  Holder tøjet blødt vask efter vask

1 af 3

Økologi

For at undgå unødvendige kemikalier i tøj og produktion er samtlige af vores basics lavet på 100% økologiske materialer. Vi sikrer, at vores bomulds leverandører følger den internationale GOTS-standard (Global Organic Textile Standard), så vores bomuldsfibre er dyrket uden brug af pesticider eller GMO’er. Desuden sikres bomuldsbønderne både fair løn- og arbejdsvilkår, ligesom de lever op til en række krav omkring, hvordan de vedligeholder deres lokalmiljø.

Denne certificering har vi desuden opnået på vores egen systue i Tyrkiet, så vi lever op til de mest ambitiøse krav i industrien.

 • Økologisk bomuld

  Al vores bomuld er selvfølgelig økologisk

 • GOTS

  Højeste tekstilstandard

1 af 2

Lavt vandforbrug

Det er ikke kun på energien, at indfarvning med plantebaserede farver er mere ressourceeffektivt. 


Gennem denne tilgang kan vi spare markant på vandforbruget, da man ikke skal bruge de samme mængder for at skulle syntetiske kemikalier, skyllemidler, o.l. ud af metervaren efter indfarvning.

 
Med plantebaserede farve bruger vi 12 liter vand per kg. stof. Det er en markant besparelse i forhold til konventionel indfarvning, hvor man bruger op til 64 liter vand per kg. stof på det samme farveri.

 

Altså, en vandbesparelse på mere end 80%

Lavt energiforbrug

Foruden påvirkningen på vores hud og miljøet, så har den plantebaserede indfarvning proces også en stor effekt på energiforbruget i produktionen. 

 Sammenlignet med konventionel indfarvning kan vi faktisk halvere vores energiforbrug, ligesom de nødvendige temperaturer også er markant lavere end normalt. Det sker fordi, at indfarvningen sker ved betydeligt lavere temperaturer i kortere tid. 

I absolutte tal, så bruger vi 2.392 kcal. per kg. stof, vi indfarver, hvor man med konventionel indfarvning bruger 6.944. 

Det er altså 65% mindre energiforbrug. Det er energieffektivitet, der kan mærkes.