En økologisk hverdag
  • Familie
  • Reportage

En økologisk hverdag

Vi har fået lov til at følge Laura og Bjørn og deres datter Barbara en tur i sommerhus. Familien ønsker at leve en så sund og økologisk livsstil, som deres hverdag tillader det. De har begge to fuldtidsjobs, så det kræver en fælles planlægning at få alle enderne til at mødes, når de ønsker en sund hverdag med en økologisk livsstil.

"Vi forsøger at leve en økologisk livsstil ved at købe økologiske fødevare samt køb af økologiske og neutrale produkter til hverdagspligter, som f.eks. tøjvask og rengøring. Vi forsøger samtidig at leve i noget jeg vil kalde en balanceret livsstil, hvor der er plads til både "sunde" og "usunde" vaner," fortæller Laura.

En hverdag uden unødigt kemi

Forældrerollen har helt automatisk gjort Laura og Bjørn mere bevidste om, hvilke produkter de køber og omgiver sig med, samt hvilke de udsætter Barbara for.

Det betyder økologiske fødevare hver gang det er muligt, i et forsøg på at undgå kunstige farve- og tilsætningsstoffer mest mulig. Det samme gælder for hudplejeprodukter og produkter, der bruges i badet og nu også med basic tøj.

Førhen var det ikke noget som optog Laura specielt meget, men efter hende og Bjørn har fået Barbara er det noget, som optager Laura rigtig meget og det er afgørende for parret at bruge produkter, som ikke udsætter huden for nogle skadelige stoffer.

"Vi er meget bevidste om, hvad vi udsætter vores hud for. Vi fravælger aktivt produkter med unødige kemikalier, parfume, parabener og tilvælger dem der er astma og allergi venlige," uddyber Laura.

Forældrerollen har som for alle forældrepar vendt op og ned på livet - og det har bl.a. betydet, at Laura og Bjørn er blevet endnu mere bevidst om, hvor sart og sensitiv børn og baby hud er og hvor vigtigt det er ikke at udsætte den for unødige skadelige stoffer, som kunstige farvestoffer.

Basics til alle