Light Blue
  • Kemifri basics
  • Naturlig indfarvning

Light Blue

Naturens egen blå farve

Vores farve Light Blue er skabt med naturens egne farver. Naturen skaber en masse forskellige blå nuancer igennem årstiderne, som lavendel og indigo. Farven Light Blue er netop skabt ved at udnytte naturens egne blå farver – og ikke ved at bruge syntetiske indfarvningskemikalier.

Plantepulver

Den karakteristiske blå farve er skabt ved at blande pulveret fra tørrede granatæbleskaller, olivenblade, lavendel og indigo. De forskellige materialer bidrager med forskellige farvepigmenter, som i den rette blanding bliver til Light Blue. Når vi laver Light Blue er denne blanding forskellig fra gang til gang – idet intensiteten i farvepigmenterne i hvert materiale er forskellige fra sæson til sæson. Intensiteten af farvepigmenterne afgøres af flere forskellige naturlige faktorer, som hvor meget sollys har planten fået i løbet af året, hvor meget nedbør har der været og hvordan har forholdene været under høsten.

Light Blue’s klarer blå farve kommer mest fra lavendel og indigo, som har en klar lys blå farve, når de blandes. Granatæbleskallerne og olivenbladene bruges til at regulere tonen i farven, så vi rammer den samme farve bedst muligt. Dette har været vanskeligt at gøre, når materialerne alle er naturlige og forskellige fra år til år, men netop ved at bruge granatæbleskallerne og olivenbladene er det lykkes. Udover granatæbleskallerne bruger vi også et naturligt ler mineral som stabiliserer farven. Ler mineralet stabiliserer både farven, så den bliver ensartet, og samtidig hjælper ler mineralet til at farvepigmenterne binder til bomulden.

Ikke alle blå farver er mulige

Det er mere end 4 år siden, at vi startede med at udvikle Light Blue. Vi fandt inspiration i den traditionelle japanske denim tradition, som altid har brugt plantepulver, herunder indigo i deres indfarvning af stoffet. Indigo var derfor et oplagt sted at starte – samtidig er rester fra lavendel og granatæbleskaller fundet på gamle vægmalerier og stofrester fra oldtiden. Vi havde nu tre ingredienser, der alle giver en blå farve.

Materialerne er blevet mixet på utallige måder og med utallige resultater til følge. Det gik hurtigt op for os, at de naturlige ingredienser gav os mulighed for at lave en lys blå farve. Den lyseblå farve kunne vi styre i en mere grålig eller gul tone, men ikke en mørkere tone. Det var derfor ikke muligt at lave en klassisk navy blå farve – idet de naturlige farvestoffer ikke indeholder de farvepigmenter, som det kræver.

Kernefarven

Light Blue er en af vores 4 kernefarver. Det betyder at de fleste styles kommer i Light Blue og at Light Blue kommer i de fleste kvaliteter. Light Blue er valgt, fordi den karakteristiske blå farve er velegnet til de fleste basic styles i alle vores fire segmenter, baby, børn, herre og dame.

Det er derfor muligt både at få et sweatsæt til herre og dame i Light Blue, samt en t-shirt eller bodystocking til de mindste i Light Blue.

Basics til alle