Hvem har lavet din t-shirt?
  • Transparens
  • Værdikæde

Hvem har lavet din t-shirt?

En t-shirt er et simpelt produkt vi alle kender.

Men få af os ved hvor den kommer fra, samt hvem og hvordan den er lavet.

For os i Elemental Coloring er det afgørende at være fortrolige med hele rejsen for alle vores produkter. Helt fra bomuldsmarken til den sidste syning på systuen. Vi har f.eks. udviklet en bomuldssytråd, som vi har skiftet den konventionelle polyester sytråd ud med i vores bomulds t-shirt til herre. Se t-shirten her.

Kun ved at være fortrolige med alle detaljer kan vi sikre, at vores produkter har den højest mulige kvalitet, at der ikke er brugt nogen former for syntetiske kemikalier og at alle medarbejdere har vestligt lignende arbejdsvilkår.

Hvor kommer vores t-shirt fra?

Alt vores økologiske bomuld kommer fra det vestlige Tyrkiet. Det samme gælder for vores indfarvningsmaterialer, som olivenblade og granatæbleskaller, som kommer fra lokale landmænd. På den måde kan vi sikre at kvaliteten er højest mulig, samt at mængden af transport er lavest mulig, idet vi ikke transportere råvare fra andre verdensdele til Europa for at lave vores t-shirt.

Gennemsigtig værdikæde

Den økologiske bomuld bliver farvet med vores naturlige indfarvningsmaterialer, som olivenblade og granat æbleskaller syd for byen Sakarya. Farverriet er det eneste GOTS certificerede farveri, der farver med naturlige ingredienser. T-shirten bliver syet på vores egen GOTS certificerede sytue i byen Erbaa.

Vi har gjort værdikæden så kort og gennemsigtig som mulig for at kunne lave produkter med den højeste kvalitet som muligt - og vi er lykkedes med at bruge udelukkende lokale råvare til vores t-shirt. På den måde minimere vi transporten mest mulig og kan sikre, at alle dele i vores t-shirt har den højest mulige kvalitet og standard.

 

Basics til alle