GOTS certificering
  • GOTS
  • Transparens

GOTS certificering

Den højeste internationale standard inden for tekstiler

Hos Elemental Coloring ønsker vi at levere den bedste kvalitet og det går naturligt hånd i hånd med vores GOTS certificering. Vi er som brand GOTS certificeret og alle vores produkter er samtidig GOTS certificeret. GOTS er den højeste internationale standard inden for tekstiler og den følger vi selvfølgelig med alle vores produkter.

Alle vores produkter består af økologisk bomuld, som er certificeret ligesom alle led i vore værdikæde er det. På den måde sikrer vi den højeste internationale certificerings standard på vores produkter.

Vi tilbyder, udover GOTS certificeret tøj, også naturlig indfarvning. Denne indfarvnings teknologi er godkendt af GOTS og betyder, at vi ikke bruger nogen former for syntetiske kemikalier i indfarvningsprocessen og vi kan derved tilbyde kemifrit tøj, som også er GOTS certificeret.

Hvad er GOTS-certificering?

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er en international standard for tekstiler. For at blive certificeret skal man som brand igennem en lang proces, hvor alle arbejdsgange og processer gennemgås af en uafhængig tredje part. Det er alt fra nødberedskab ved evt. ulykker til løn og arbejdsvilkår for alle ansatte. GOTS stiller strenge krav til bomulden, som skal være økologisk og skal kunne spores helt tilbage til den enkelte bomuldsbonde.

Hvert år gennemgår en uafhængig tredje part vores certificering med besøg både på vores systue i Tyrkiet og på vores kontor og lager i Danmark. På den måde sikres det, at GOTS certificerede produkter ikke blandes med konventionelle og omvendt. I forhold til Elemental Coloring er det intet problem, da vi udelukkende sælger GOTS certificerede vare.

Gennem vores GOTS certificering og den uafhængige tredje parts kontrol kan vi derved sikre, at bomulden er økologisk og arbejdsforholdene i alle led i værdikæden lever op til de strengeste standarder inden for tekstil.